Міські податківці Івано-Франківська зібрали 135 мільйонів за пів року

135 млн грн за підсумками першого півріччя зібрала до міського бюджету Податкова інспекція, - повідомляє "ТРК Вежа".

 

Це - на півтора мільйона більше від минулорічного показника. Забезпечення бюджетних доходів - результат пожвавлення місцевої економіки, стверджують податківці.
 

В умовах кризи місцевий бізнес продемонстрував не лише здатність триматися на плаву, а й відповідну податкову віддачу. Так вважає голова бюджетної комісії міської ради Ростислав Кукурудз. Йому імпонує те, що в пошуках резервів наповнення бюджету Податкова служба знаходить компроміс з підприємцями, уникаючи різких фіскальних заходів. Ті засоби, що їх застосовує міська Податкова інспекція під час адміністрування податків, є адекватними до економічної ситуації, яку маємо, вважає Ростислав Кукурудз.
 

Водночас Податкова інспекція змушена застосовувати чимало важелів впливу на ті підприємства, які системно порушуютьподаткову дисципліну або мінімізують власне податкове навантаження. Адже криза - це ще підгрунтя для різних "тіньових" оборудок, махінацій з ПДВ, постійне декларування виробничої збитковості, каже начальник міської податкової інспекції Ярослав Кравців.
 

Ще одним резервом бюджетних доходів у Податковій інспекції вважають легалізацію зарплати. З початку року виявлено 520 осіб, котрі працювали без дозвільних документів і трудових угод. Зарплата " в конвертах" - це відверте ігнорування роботодавцями соціальної сфери, переконані податківці. Відтак міська Податкова служба має намір і надалі протистояти "тіньовим" виплатам.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи