На Прикарпатті бухгалтер музею вкрала 156 тисяч гривень і опинилась за гратами



За матеріалами СБУ засуджено головного бухгалтера музею, яка привласнила 156 тисяч гривень бюджетних коштів, - повідомляє кореспондент „Острова”.

Набув чинності вирок Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області щодо головного бухгалтера музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського, яка незаконно заволоділа бюджетними коштами у сумі 156 956 гривень.
Співробітники Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області встановили, що протягом 2004-2007 років, перебуваючи на посаді головного бухгалтера Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського, дана особа у підписаних відомостях на видачу заробітної плати замінювала перший аркуш, на якому збільшувала розмір своєї зарплати на розмір зекономлених музеєм коштів по заробітній платі. В подальшому ці відомості надавались нею у відділення банку, яким проводилося розрахунково-касове обслуговування музею. Кошти посадова особа отримувала за допомогою платіжних карток через банкомати. Так, наприклад, у грудні 2006 року головний бухгалтер незаконно вказала у відомості суму 9886,95 грн., хоча фактично нарахована їй зарплата становила 1217,35 грн., привласнивши таким чином 8669,60 грн., а у вересні 2007 року вказала 11016,06 грн, хоча фактично нараховано їй було лише 1016,00, і таким чином привласнила десять тисяч гривень.
Управлінням СБУ в Івано-Франківській області за даним фактом була порушена та розслідувалася кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (незаконне заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та вчинення службового підроблення документів, що спричинило тяжкі наслідки). У суді підсудна визнала свою вину повністю та відшкодувала завдані музею та державі збитки. Враховуючи це, суд призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на термін чотири роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності на строк три роки, з іспитовим строком два роки.

Статьи

Мир
16.04.2024
09:07

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи