На Прикарпатті бухгалтер музею вкрала 156 тисяч гривень і опинилась за гратами



За матеріалами СБУ засуджено головного бухгалтера музею, яка привласнила 156 тисяч гривень бюджетних коштів, - повідомляє кореспондент „Острова”.

Набув чинності вирок Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області щодо головного бухгалтера музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського, яка незаконно заволоділа бюджетними коштами у сумі 156 956 гривень.
Співробітники Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області встановили, що протягом 2004-2007 років, перебуваючи на посаді головного бухгалтера Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського, дана особа у підписаних відомостях на видачу заробітної плати замінювала перший аркуш, на якому збільшувала розмір своєї зарплати на розмір зекономлених музеєм коштів по заробітній платі. В подальшому ці відомості надавались нею у відділення банку, яким проводилося розрахунково-касове обслуговування музею. Кошти посадова особа отримувала за допомогою платіжних карток через банкомати. Так, наприклад, у грудні 2006 року головний бухгалтер незаконно вказала у відомості суму 9886,95 грн., хоча фактично нарахована їй зарплата становила 1217,35 грн., привласнивши таким чином 8669,60 грн., а у вересні 2007 року вказала 11016,06 грн, хоча фактично нараховано їй було лише 1016,00, і таким чином привласнила десять тисяч гривень.
Управлінням СБУ в Івано-Франківській області за даним фактом була порушена та розслідувалася кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (незаконне заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та вчинення службового підроблення документів, що спричинило тяжкі наслідки). У суді підсудна визнала свою вину повністю та відшкодувала завдані музею та державі збитки. Враховуючи це, суд призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на термін чотири роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності на строк три роки, з іспитовим строком два роки.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи