Івано-Франківський «Водоекотехпром» побудує свої ГЕС



Івано-Франківський «Водоекотехпром» на  гроші світового банку збудує 6 міні-ГЕС, - повідомляє «ТРК Вежа».

КП «Івано-Франківськводоекотехпром», крім спорудження міні-заводу з переробки осаду стічних вод для отримання біогазу, планує також встановити шість мікро-ГЕС українських виробників для виробництва електроенергії для власних потреб загальною вартістю 200 тисяч грн.

Як поінформував генеральний директор підприємства М. Саєвич, п’ять мікро-ГЕС потужністю 70 і 30 кВТ встановлять на очисних спорудах та водозаборах підприємства. Вони будуть вмонтовані всередині водопровідних труб і працюватимуть за рахунок наявного в системі перепаду висот, даючи змогу підприємствові забезпечити себе на 5% електроенергією власного виробництва. Для реалізації цього проекту «Водоекотехпром», крім власних коштів, планує взяти участь у додатковому конкурсі на отримання ще одного кредиту від Світового банку для реалізації проектів з енергозбереження.

На реконструкцію системи міського водопостачання підприємство вже отримало кредит від СБ на 7,14 млн. дол. Проект нині в стадії розробки.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи