Івано-Франківський «Водоекотехпром» побудує свої ГЕС



Івано-Франківський «Водоекотехпром» на  гроші світового банку збудує 6 міні-ГЕС, - повідомляє «ТРК Вежа».

КП «Івано-Франківськводоекотехпром», крім спорудження міні-заводу з переробки осаду стічних вод для отримання біогазу, планує також встановити шість мікро-ГЕС українських виробників для виробництва електроенергії для власних потреб загальною вартістю 200 тисяч грн.

Як поінформував генеральний директор підприємства М. Саєвич, п’ять мікро-ГЕС потужністю 70 і 30 кВТ встановлять на очисних спорудах та водозаборах підприємства. Вони будуть вмонтовані всередині водопровідних труб і працюватимуть за рахунок наявного в системі перепаду висот, даючи змогу підприємствові забезпечити себе на 5% електроенергією власного виробництва. Для реалізації цього проекту «Водоекотехпром», крім власних коштів, планує взяти участь у додатковому конкурсі на отримання ще одного кредиту від Світового банку для реалізації проектів з енергозбереження.

На реконструкцію системи міського водопостачання підприємство вже отримало кредит від СБ на 7,14 млн. дол. Проект нині в стадії розробки.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи