Івано-Франківськ за гроші ЄС відкриє ще один тролейбусний маршрут



Європейський Союз може надати Івано-Франківську черговий кредит, на гроші якого планують, зокрема, відкрити нову тролейбусну гілку, - повідомляє „ТРК Вежа”.

Івано-Франківськ у рамках комплексної програми свого розвитку як міста туристичного, робить усе, щоб відкрити кредитну лінію в німецькому "Банку економічного розвитку", що фінансується за участю німецького уряду, країн та фінансових інститутів Європейського Союзу.

Позичені кошти під 6 відсотків річних на 10 років, як сказав начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськради Богдан Білик, мають намір використати для ремонту доріг, а також на закупівлю тролейбусів і відкриття тролейбусного маршруту від вокзалу до центральної Європейської площі. Це дасть можливість вивільнити частину міста від надмірного автомобільного потоку, зменшити загазованість повітря обласного центру.

Місцева влада працює над проектно-кошторисною документацією і прагне отримати від німецького банку кредит до 100 мільйонів гривень вже до кінця цього року.

Статьи

Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Все статьи