Рівненські держслужбовці за хабарі роздавали землю і "липові" довідки

Найбільше корупційних порушень Рівненська обласна прокуратура виявила у діяльності держслужбовців, - повідомляє «ЗІК»

 

Внаслідок проведених перевірок додержання законодавства про боротьбу з корупцієюу продовж 2008 року міськрайпрокурорами Рівненської області складено 52 протоколи про вчинення корупційних діянь та правопорушень, пов’язаних з корупцією. З них судами вже розглянуто 47, -повідомив старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням законів про адміністративні правопорушення Володимир Пазуха.

 

Більшість корупційних правопорушень (30 випадків) виявлено у діях службових осіб органів місцевого самоврядування, а також у діях контролюючих та правоохоронних органах (16 випадків).

 

Найчастіше корупціїні дії пов’язані з незаконним наданнм пільг та переваг (передусім, це стосується земельних правовідносин), видачею фіктивних довідок, сприянням у здійсненні підприємницької діяльності, незаконним отримання матеріальних благ, тощо.

 

Наприклад, у вересні цього року Дубенський міжрайонний прокурор склав протокол про вчинення корупційного діяння землевпорядником сільської ради, який незаконно надав перевагу при прийнятті рішень про передачу приватним підприємцям земельних ділянок в оренду. Постановою суду на порушника накладено штраф.

 

У Гощанському районі сільський голова поніс покарання за те, що сприяв юридичній особі у незаконному отриманні дотації з державного бюджету за нібито заподіяні стихійним лихом збитки.

Прокурором м.Рівне у листопаді складено два протоколи про вчинення корупційного діяння на військовослужбовців внутрішньої служби, які, будучи особами уповноваженими виконувати функції держави, та на яких поширюються обмеження, передбачені Законом України «Про боротьбу з корупцією», – займалися підприємницькою діяльністю. Порушників закону судом оштрафовано.

 

Усього, у 2008 році за результатами проведених перевірок щодо додержання антикорупційного законодавства органами прокуратури області опротестовано 16 незаконних рішень органів влади та місцевого самоврядування, внесено 27 подань про усунення порушень причин та умов, що сприяють вчиненню корупційних проявів, за наслідками їх розгляду до відповідальності притягнуто 8 посадових осіб.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи