На Івано-Франківщині податківця за хабар у тисячу доларів засудили до двох років ув’язнення

До двох років позбавлення волі було засуджено працівника Івано-Франківської податкової інспекції за вимагання хабара від місцевого підприємця. В ході судового розгляду кримінальної справи 26 листопада вину податківця було доведено повністю, - повідомив сьогодні 27 листопада УНІАН.

 

Наприкінці серпня цього року до відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА в Івано-Франківській області звернувся місцевий підприємець із повідомленням про вимагання у нього хабара за непроведення податкової перевірки, - повідомили в Управлінні по боротьбі з корупцією в органах ДПС Державної податкової адміністрації України.

 

Працівниками підрозділу по боротьбі з корупцією в податкових органах було задокументовано факт отримання завідувачем сектору контролю за розрахунковими операціями місцевої податкової інспекції хабара в сумі 5,6 тис. грн. (близько 1 тис. доларів за серпневим курсом) та передано матеріали до обласної прокуратури, яка одразу ж порушила кримінальну справу.

 

26 листопада 2008 року справа слухалася в одному з місцевих судів Івано-Франківської області. Тепер уже колишньому податківцю призначено покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Злочинця було взято під варту прямо в залі суду.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи