Влада знизить земельний податок в Івано-Франківську

Влада Івано-Франківська має намір переглянути земельний податок, - повідомляє «ZAXID.NET»

 

Влада Івано-Франківська має намір переглянути земельний податок, щоб  дати людям можливість вижити. Тому орендна плата за землю буде обов’язково переглянута. Таке рішення місцева влада прийняла на прохання Асоціації представників будівельної галузі міста, щодо зменшення ставки земельного податку, - повідомив перший заступник міського голови Зіновій Фітель.

 

У липні Івано-Франківська міська рада прийняла рішення підвищити ставку земельного податку при новій грошовій оцінці землі, яка в середньому зросла на 115 гривень за кв. м. Відтак, орендна плата за землю у місті суттєво підвищилася. За інформацією забудовників, є випадки, коли вона збільшилась у 3 рази, а інколи - у 17. Тому земельний податок став важким тягарем для ведення бізнесу. Наразі влада міста має намір віднайти компромісне рішення, яке б дозволило забезпечувати надходження до місцевої казни та полегшити діяльність бізнесу в умовах кризи. За інформацією фахівців, найбільш ймовірно, що місцева влада відтермінує введення нової грошової оцінки землі.

 

Асоціація представників будівельної галузі об’єднує 256 юридичних і приватних осіб, які працюють на будівельному ринку Прикарпаття. Із введенням нових ставок земельного податку, дохідна частина місцевого бюджету могла збільшитись на 40 мільйонів гривень.

Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи