Щоб віддати кредит до «Євро-2012», Львів випустить облігації на 90 мільйонів гривень

Відтепер Львів економитиме на виплаті відсотків за облігаціями близько 5,5 мільйонів гривень щорічно, - повідомляє “ЗІК”.

Про це 7 липня заявив голова постійної депутатської комісії фінансів і планування бюджету Львівської міськради Яромир Самагальський.

Як зазначив депутат, у 2009 році місто випустило облігації на суму 200 мільйонів гривень для будівництва стадіону під 20% річних. З них 90 мільйонів використано для будівництва стадіону, а 110 лежали на депозиті в банку. На вимогу депутатів міськради у березні 2011 року облігації на суму 110 мільйонів було виплачено.

«Через те, що відсоткова ставка 20% на сьогодні доволі висока, ми ухвалили рішення випустити ще одну серію облігацій на суму 90 мільйонів, але вже під нижчий відсоток, що дасть можливість викупити попередню серію облігацій і мінімізувати виплати за процентами. Тому 6 липня на вимогу депутатів відбувся конкурс на випуск нового траншу облігацій. Участь у конкурсі взяли дві компанії, які випускають облігації «Арт Капітал» і «Драгон Капітал». Комісія вирішила скористатися послугами компанії «Арт Капітал», адже вона запропонувала розмісти облігації міста Львова на суму 90 млн грн під 13, 95% річних. У результаті цієї роботи місто щорічно економитиме на відсотковій ставці близько 5,5 мільйонів гривень», – зазначив голова комісії фінансів і планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи