У Львові може подорожчати проїзд в електротранспорті

Міська рада Львова отримала погодження від Міністерства ЖКГ і економіки про підвищення проїзду в електротранспорті до 1,25 грн. Про це «ОстроВ» повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Наталія Павлюк.

«Сьогодні тариф ми піднімати не будемо. Але ми розуміємо, що і перевізники, якщо мова про автобусний пасажирський транспорт, піднімають питання про постійне здорожчання паливно-мастильних матеріалів, запчастин, зарплати. Сьогодні проект рішення є на сайті міської ради і на початку липня ми почнемо громадське обговорення цього питання. Ми вислухаємо думки мешканців і лише після цього виконком міської ради прийматиме рішення», - розповіла Н. Павлюк.

Нагадаємо, під час останнього засідання сесії Львівської міської ради прийнято рішення звернутись до Кабінету міністрів з проханням врегулювати тарифи на пільгові перевезення у міському громадському транспорті.

«Торік з державного бюджету підприємство недоотримало 1600 тисяч гривень. Суттєво зменшилася (з 29,3 млн грн до 27,6, до якої увійшов торішній борг) субвенція на 2011 рік за перевезення пільгових категорій пасажирів. Працівники «Львівелектротрансу» відчули це на собі вже з перших днів 2011 року. Щоб дати можливість працівникам більше заробляти, адміністрація підприємства зробила все можливе. З лютого цього року водіїв трамваїв і тролейбусів переведено на оплату праці згідно з вимогами Галузевої угоди. Фахівці підприємства вносять зміни до штатного розпису, оптимізують чисельність персоналу і з першого травня на оплату праці згідно з вимогами Галузевої угоди перейде весь колектив.

Коригування тарифу на проїзд у електротранспорті може частково змінити ситуацію на краще. Проте, новий удар по фінансовому стану підприємства може нанести закриття маршрутів, у зв’язку із проведенням ремонтних робіт. Єдине, що може врятувати електротранспортників від фінансової нестабільності у подальшому - призначення фінансової допомоги із державного фонду зайнятості у зв’язку з виникненням «простоїв» не з вини підприємства», - вважає директор ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи