До країн СНД Прикарпаття експортує більше половини своїх товарів

Протягом січня-квітня 2011 року до країн СНД Прикарпаття експортувало більше половини своїх товарів, до країн Європи, в тому числі Європейського Союзу – понад чверть. Відповідно, обсяги експорту становлять 309,4 млн. дол., імпорту – 259,4 млн. дол.  

Як повідомили «ОстроВ» в головному управлінні статистики в області, у порівнянні до відповідного періоду минулого року обсяги експорту послуг зросли у 3 рази, імпорту – у 3,2 раза. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 37,1 млн. дол., а  сальдо зовнішньої торгівлі послугами склало 41,1 млн. дол.

Імпорт з країн СНД становив майже половину від загального обсягу ввезених товарів, з країн Європи (у т.ч. ЄС) – понад 40%.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року зросли обсяги експорту товарів до країн Америки, Європи, СНД та Азії, скоротились з країн Америки. Найбільші експортні поставки здійснювалися до Російської Федерації, Польщі, Угорщини, Туреччини, Румунії, Італії, Білорусі та Чехії. В обсягах імпорту вагомими були надходження з Російської Федерації, Німеччини, Польщі, Чехії, Нідерландів та Італії.

У товарній структурі експорту області провідну позицію займали обсяги продукції хімічної і пов’язаних з нею галузей промисловості та полімерних матеріалів і пластмас. Вагомими були і обсяги відвантажень мінеральних продуктів, механічного та електрообладнання, деревини та виробів з деревини, шкіряної і хутряної сировини та виробів з них.

Серед імпортних надходжень найбільша питома вага припадала на продукцію хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, мінеральні продукти, механічне і електрообладнання, полімерні матеріали, пластмаси та каучук.

Сукупний обсяг іноземного капіталу порівняно з обсягом інвестицій на початок 2011р. збільшився на 37,4 млн. дол., або на 7,3%.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи