Шахраї хотіли вкрасти 7 мільйонів гривень на Тернопільщині

Тернопільські податківці попередили розкрадання 7 мільйонів гривень з бюджету, - повідомляє ДПА в Тернопільській області.

У поле зору податкової служби Тернопільської області потрапило місцеве товариство, яке перемогло у тендерних процедурах та отримало бюджетні кошти від державної устали на постачання товарів, виконання робіт і надання послуг з видалення твердих відходів.

Вартість робіт оцінювалась у близько 7 млн грн. Однак, у власності суб’єкта господарювання будь-яких транспортних засобів, нерухомого майна та земельних ділянок не було. Крім цього, встановлено, що у підприємства відсутні технічні можливості для утилізації вторинної сировини. Проте це не завадило швидко налагодити «успішний» бізнес.

Незважаючи на те, що утилізацію та збір відходів товариство повинно було проводити на території Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей, з метою розкрадання та подальшої легалізації коштів, одержаних із державного бюджету, службові особи товариства уклали фіктивний договір з одним із київських суб’єктів господарювання, стосовно якого порушено кримінальну справу за ст. 205 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво). Вказаним договором передбачалось, що київське підприємство надає тернопільському в оренду складські приміщення, а також виконує роботи та послуги із обробки вантажів, їх розвантаження-завантаження, підбору замовлень. На виконання цього договору спритники з Тернополя вже перерахували київській фірмі майже 200 тис. грн, отриманих із Державного бюджету України.

За даним фактом органами прокуратури порушено кримінальну справу. Триває слідство.

Статьи

Мир
16.04.2024
09:07

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи