На 5 млн. євро переоснастять «Львівську ізоляторну компанію»



У Львові підприємство з виробництва скляних ізоляторів для ліній електропередач «Львівська ізоляторна компанія» розпочинає будівництво промислового комплексу, який відповідатиме сучасним світовим стандартам. На технічне переоснащення підприємства планують витратити понад 5 млн. євро. Про це повідомив фінансовий директор підприємства Юрій Хомяк, - інформує «zaxid.net».

За його словами, першим етапом технічного переоснащення є спорудження нової печі для варіння скла. Новий комплекс планують запустити вже у другому кварталі цього року.

«Це - надзвичайно важлива подія для енергетичної галузі України. Для нашого підприємства це означає, в першу чергу, збільшення кількості виготовленої продукції та розширення асортименту, що дасть можливість вийти на нові ринки. Крім цього, в час різкого подорожчання енергоносіїв ми зможемо втримати ціну на свою продукцію, внаслідок зменшення затрат енергоносіїв приблизно на 30%», - наголосив Юрій Хомяк.

Він також розповів, що виконання інвестиційного плану відкладалося через те, що Львівська міська рада не віддавала підприємству в оренду землі під його виробничі площі. Відповідне рішення прийняли на останній сесії міської ради.

«Два роки Львівська міська рада відкладала розгляд цього питання. Я не побоюсь сказати, з відверто корупційних міркувань. Побачивши, що є зацікавлений інвестор – група європейських компаній, хтось банально хотів на цьому заробити, не керуючись при цьому інтересами територіальної громади та львівської економіки. Ми будемо змінювати цей підхід і власне орієнтуватися на відродження промислового потенціалу міста Львова, для початку, хоча б у невеликих масштабах. Розуміємо, що машинобудування ми не відродимо, військову промисловість теж, але виробництво реальних товарів, які є затребувані на міжнародних ринках, мусимо підтримувати», - розповів заступник голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Юрій Михальчишин.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи