Проїзд у маршрутках Львова зросте до 2 грн

Плата за проїзд у львівських маршрутках зросте до 2 грн з 1 лютого,. Про це повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Наталія Павлюк, - інформує «zaxid.net».

За її словами, відповідне рішення розглядатиметься на засіданні виконавчого комітету міськради не сьогодні, а через тиждень, 28 січня.

«Я вчора, будучи на телебаченні, оголосила, що підняття тарифів на перевезення пасажирів відбудеться з 1 лютого і буде винесене на наступне засідання виконавчого комітету. Тобто наступної п’ятниці ми приймемо це рішення, і з 1 лютого підвищимо тарифи до 2 грн», - повідомила Павлюк.

За її словами, автоперевізники погодилися на таке рішення. «Інша справа, що перевізники не дуже задоволені, що це відбувається не сьогодні, а з 1 лютого, але таке життя», - сказала вона.

Водночас Наталія Павлюк пояснила, що зростання плати за проїзд формулюється не як «підвищення», а як «коригування» ціни у зв’язку із збільшенням ціни на паливно-мастильні матеріали.

Щодо запровадження контролю за видачею квитків у маршрутках Н. Павлюк зазначила, що його вона очікує приблизно через місяць.

Також директор департаменту житлового господарства та інфраструктури повідомила, що німецька компанія, яка співпрацює з Львівською міськрадою, провела моніторинг, який показав, що 1/3 мешканців міста готові до підвищення тарифу до 2 грн. Відповідаючи на запитання, чи існують обмеження щодо чергового підняття плати за проїзд у маршрутках через декілька місяців, вона сказала: «Обмеження термінів немає, але обмеженням є думка мешканців».

Як інформувалося раніше, 17 січня на прес-конференції Наталія Павлюк сказала, що питання про підвищення плати за проїзд у маршрутках, радше за все, розглядатиметься на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради 21 січня.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи