У Франківську суд дозволив продаж алкоголю в нічний час

Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав рішення сесії міської ради щодо заборони продажу алкоголем вночі незаконним.Про це повідомив прокурор Івано-Франківська Володимир Янко, - інформує «zaxid.net».

За його словами, це рішення було прийнято 12 січня 2011 року і поки що не вступило в дію.

«Я вважаю, що це рішення депутатів міської ради хороше, але воно не підготовлене і незаконне. Влада не може втручатися у підприємницьку діяльність і обмежувати будь-чиї права», - зауважив В. Янко.

За його словами, люди заплатили кошти за ліцензії на право продажу алкоголем і мають на це законні права. На думку прокурора, щоб підготувати це рішення, влада має насамперед зібрати підприємців і провести відповідні слухання з цього питання.

Як повідомили неофіційні джерела в міській раді, міськвиконком вже готує апеляцію на рішення адмінсуду.

Нагадаємо, прокурор міста опротестував рішення Івано-Франківської міської ради, яке забороняло торгівлю алкоголем з 22.00. Втім, на другій сесії міської ради шостого демократичного скликання депутати відхилили протест прокурора, чим знову заборонили торгувати алкогольними напоями вночі.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи