У Львові приміщення галереї "Арт-11" намагаються захопити рейдери

Учора, 20 грудня, у Львові в центрі міста була спроба рейдерського захоплення приміщення галереї «Арт-11». Про це 21 грудня на прес-конференції повідомив архітектор Ігор Подоляк, що був свідком спроби захоплення, - повідомляє «zaxid.net».

"Ще напередодні святкових днів 18-19 грудня з невідомих причин Головне управління юстиції у Львівській області надіслало на ім’я керівника галереї Оксани Мачеус лист за підписом представника Головного управління юстиції Шургота І., в якому викладено попередження-вимогу державного виконавця щодо виселення СПД Оксани Мачеус із нежитлових приміщень на пл.. Ринок, 28. мотивація була такою, що приміщення не використовується за призначенням, або не використовується взагалі. А вже 20-го зранку відбулася спроба рейдерського захоплення з боку громадянина, що представився як Олег Гураль, у супроводі працівників Галицького райвідділу МВС та ДВС Головного управління юстиції у Львівській області. Ми вважаємо, що ця атака є цілеспрямованою акцією з метою ліквідації українського національного осередку у центрі міста. Ми маємо дати опір бандитській владі", - зазначив Ігор Подоляк.

З його слів, вчора працівники галереї звернулися з листом до прокурора міста О.Денеги та в інші інстанції.

За словами професора Львівської національної академії мистецтв Олега Боднара, головна причина такого поводження з галереєю може критися в тому, що приміщення знаходиться в центрі міста – дуже вигідному положенні, має пільгові умови оренди.

Як зазначив Ігор Подоляк, галерея "Арт-11" заснована ще в 2005 році. Галерея власним коштом здійснила ремонт приміщень на пл. Ринок 28, 37, 38 (усі приміщення орендує галерея). "Не зважаючи на кризу, галерея сплачує оренду та працює на задоволення культурно-мистецьких потреб львів’ян та гостей міста", - розповів Ігор Подоляк. І додав, що за 10 днів вони очікують подібного рейдерського захоплення.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи