Майже 98 млн. грн. заборгували за газ підприємства ТКЕ Львівщини за цього сезону

На Львівщині підприємства комунальної теплоенергетики за цей сезон заборгували за газ 97,5 млн. грн, - повідомляє «ОстроВ».

Як зазначив вчора, 6 грудня, під час селекторної наради з керівниками райдержадміністрацій заступник голови ОДА Євген Пастух: «На 30 листопада рівень розрахунків за спожитий природний газ підприємствами комунальної теплоенергетики з початку опалювального сезону 2010/2011 року становить 30% (заборгованість 97,5 млн грн), а з початку 2010 року – 70,7% (заборгованість 147,9 млн грн)».

За його словами, серед боржників підприємства теплокомуненерго Перемишлян, Городка, Миколаєва, Самбора, Старого Самбора, Сокаля, Моршина, Нового Калинова, Яворова, Бродів, Червонограда, Золочева, Дрогобича та Східниці.

"Всі підприємства теплокомуненерго підписали угоди на постачання газу, відкрили рахунки зі спеціальним режимом використання, – розповів Євген Пастух. – Необхідні документи для встановлення нормативу відрахувань надані ДК "Газ України".

Як наголосив Є. Пастух, серед основних причин виникнення заборгованості за спожитий природний газ – відсутність затверджених тарифів на послуги теплопостачання у зв’язку з підняттям ціни на газ; наявність дебіторської заборгованості за послуги теплопостачання, що на 1 листопада становить 211,1 млн. грн, 173,7 млн. грн з яких винне населення; касовий розрив в межах 1,5 місяця між оплатою наданих послуг і оплатою спожитого газу з початку опалювального сезону, оскільки споживачі сплачують за фактично отримані послуги після закінчення розрахункового періоду; несвоєчасне відшкодування пільг та субсидій.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи