Два протипаводкові об’єкти, вартістю у 7,5 млн. грн. ввели в експлуатацію на Львівщині

Відповідно до «Державної цільової програми комплексного протипаводкового захисту в басейнах річок Дністра, Пруту, Сірету» у Львівській області ведеться будівництво на 42 об’єктах, з 242 по Україні. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

«За якістю будівництва протипаводкових об’єктів у Львівській області ведеться строгий контроль. Сьогодні ми оглядаємо будівництво акумулюючої емності – польдера у с. Чайковичі та відновлення водозахисної дамби у с. Бабино Самбірського району. Будівництво комплексу цих об’єктів дозволить захистити від паводків населення не лише Самбірського, Миколаївського, Жидачівського районів, а й сусідніх областей – Івано-Франківської, Чернівецької», – наголосив голова Львівської ОДА Василь Горбаль.  

Ознайомитись із веденням робіт на Львівщину приїхав голова Держводгоспу України Василь Сташук. «У Львівській області ми маємо збудувати об’єктів загальною вартістю 5,5 млрд грн. Загальна вартість програми 30 млрд грн (на сім областей). Цього року держава виділила на Львівщину 45 млн грн, фінансування ведеться стабільно», – зазначив В. Сташук.

Він також наголосив, що це залучення інвестиційних коштів під гарантії Уряду. «Кошти вертатимуть протягом трьох років У Львівській області таких об’єктів 17, вартістю 500 млн грн. Сьогодні ми запускаємо перший  з них – реконструкція та нарощування дамби в с. Бабино з розчищенням русла ріки Стрв’яж. Це перший інвестпроект з будівництва гідротехнічних об’єктів. Вартість робіт на цьому об’єкті загалом становить близько 7,5 млн грн.

За державний кошт будується акумулюючи ємність в  Чайковичах, сьогодні ми вводимо один з об’єктів ємності – дамбу. Повністю об’єкти введуть в експлуатацію в 2011 році», – розповів голова Держводгоспу України.

Загалом у Львівській області до кінця року заплановано введення ще п’яти таких об’єктів. Реконструкція дамби захищає від підтоплення 4 населені пункти, 400 будинків.

Будівельні протипаводкові роботи тривають і в інших районах області.

Нагадаємо, за оцінкою спеціалістів, прямі збитки після проходження паводку на території Львівської області у липні 2008 року становлять понад 340 млн гривень.

Довідка

У Львівській області в межах державної програми є першочерговим будівництво трьох споруд – акумулюючих ємностей (польдерів): в Тершакові – об’єкт вартістю 23,6 млн грн введено в експлуатацію в 2009 році, Чайковичах   об’єкт вартістю 75 млн грн буде введено в експлуатацію 2011року, Мостах об’єкт вартістю 142 млн грн буде введено в експлуатацію 2011 року. Загальний об’єм акумулюючих ємностей 162 млн м³. Будівництво цих споруд дозволить знизити рівень води в місці впадіння р. Бистриця у р. Дністер на 2,21 м та захистити від підтоплення 30 тис. га території, 25 населених пунктів та позитивно вплине на проходження паводків у нижче розташованих за течією областях.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи