2,9 млн. євро тепловики Івано-Франківська планують вкласти у заміну старих мереж

Загалом у реконструкцію та модернізацію системи центрального теплопостачання Івано-Франківська ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» планує вкласти більше 15 мільйонів євро. Надходження цих коштів передбачено угодою, підписаною у червні цього року між  підприємством та Європейським банком  реконструкції та розвитку. У цю суму входить 4,6 млн. євро гранту SEURECA,  які також будуть спрямовані  на розвиток теплопостачання. Позика розрахована на 10 років, - повідомляє «Бріз». 

На думку директора теплокомуненерго Ігора Прокопіва, цей кредит необхідний не тільки підприємству, але й у першу чергу місту. «Термін експлуатації мереж, обладнання, споруд вже давно вийшов. Міське комунальне господарство на межі техногенної катастрофи. Щороку помітно зростає кількість поривів на теплотрасах. Якщо минулого року таких випадків було 102 , то цього –152. Наступного може бути зо дві сотні. І ці речі вже мало залежать від суб'єктивних факторів, це – об'єктивна реальність».

 Тому кредитні кошти в першу чергу будуть спрямовані на реконструкцію мереж. Зокрема, тепловики планують переобладнати мережі з чотирьохтрубних на двохтрубні, біля кожної багатоповерхівки буде встановлено індивідувальний тепловий пункт, що дозволить значно зменшити втрати теплової енергії. Також кошти будуть використані на підтримку енергозберігальних технологій та модернізацію котелень. У планах  заміна  застарілого котельного обладнання на вул. Тролейбусній, 40а, Дорошенка, 28, на вулицях Довгій і Карпатській, переобладнання центральних теплових пунктів по Г. Хоткевича, 44а та  Надвірнянській, 30.

Поки що «Івано-Франківськтеплокомуненерго» коштів не отримало. У рамках впровадження проекту «Реконструкція та модернізація системи центрального теплопостачання міста Івано-Франківська» на підприємстві працюють іноземні консультанти з Франції та Швеції. Зокрема, з 13 по 17 вересня  в нашому місті з робочим візитом перебували консультанти компанії SEURECA, які вивчали шляхи вдосконалення господарської діяльності підприємства, його спроможність впровадити проект у життя, збирали дані для розробки бізнес-плану, плану корпоративного розвитку ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

 Перший транш від Європейського банку реконструкції тепловики отримають у листопаді цього року. За ці кошти буде закуплено обладнання для подальших реконструкційних робіт.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи