"Оріану" повернуть в державну власність?

Уряд України найближчим часом має намір реорганізувати калійний завод «Оріана» з дочірнього на державне підприємство, - повідомляє “Уніан”.

Про це повідомив віце-прем`єр-міністр України Володимир Сівкович сьогодні на брифінгу у Калуші (Івано-франківська обл.).

За його словами, до 15 жовтня п.р. планується підготувати всі необхідні документи, а до кінця року здійснити реорганізацію.

«Мета реорганізації – залучення інвесторів для відновлення виробництва калійних добрив на заводі, – відзначив віце-прем`єр-міністр. – Після реорганізації підприємство буде передано у підпорядкування Івано-франківської облдержадміністрації. Також планується провести відповідні тендери і пошук інвестора».

За словами В.Сівкович , без запуску підприємства з виробництва калійних добрив неможливо буде розв`язати екологічні проблеми Калушу. На його думку, завод можна побудувати протягом двох років.

Нагадаємо, у 2002 році завод припинив діяльність, і на даний момент не працює. Завдяки вдалому розташуванню заводу і потужній сировинній базі у регіоні є можливість виготовляти безхлорні калійні добрива.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи