Нічне життя Івано-Франківська

  У Івано-Франківську його всі чудово знають. Він – розумний, цілеспрямований та впевнений в собі. А ще він цікавий співрозмовник та прекрасний ді-джей. Це VALENTINE (Кошманюк Валентин – виконавець пісень у стилі RnB, організатор вечірок, ді-джей та промоутер у нічних клубах).

 - Валентин, скільки отримує ді-джей за виступ у клубі?

 - Це залежить від популярності клубу та клієнтури, яка його відвідує. Та переважно за ніч ді-джей отримує 100-200 грн.

  - Працюючи організатором та ді-джеєм клубних вечірок Ви, мабуть, помітили, на чому фокусуються музичні вподобання молоді?

 - Однозначної відповіді немає. Кожний клуб має свою клієнтуру і свій напрямок та марку в музиці. Більшість людей, які відвідують нічний клуб, мають свої вікові обмеження, наприклад, від 17 до 25 років, готові відвідувати його кожного дня або два-три рази щотижня. Клієнти, яким за 25 років мають змогу відвідувати його максимум один раз на тиждень. Тому більшість клубів такого плану, як Едісон і Вавілонне можуть сформувати певний чіткий музичний смак. Молодь же зазвичай приходить у клуб відпочити, а вже потім послухати музику. Такі клуби, як “Релакс”, “Сейф”, частково “Панорама”, певною мірою вдовольняють різні музичні смаки молоді. Головні напрями в клубній культурі нашого міста - це клубна музика такого напрямку, як техно, електро, зараз більше продукується мінімал, з іншого боку – RnB (більш попсовий варіант реп-музики), що для дискотеки ідеальний варіант.

 - Яка, на Вашу думку, зараз молодь?

 - Знаєте, я на цьому не дуже акцентую свою увагу і дивлюся на неї, як на своїх клієнтів…проте вражає факт, що більша частина сучасної молоді цікавиться мало чим іншим, крім вечірок. Я не кажу, що це пропащі люди, кожний проходить цей етап своєрідного бунтарства, просто інколи слід працювати над своїм вдосконаленням і розвитком.

 - У Івано-Франківську багато популярних ді-джеїв?

 - У нашому місті багато талановитих та хороших ді-джеїв, але популярними стають лише одиниці. Проте хочу зазначити, що кожний ді-джей працює у певному музичному напрямку, і в своїй роботи намагається викластися на повну, адже, коли бачиш, що молоді подобається твій музичний мікс, то, ти усвідомлюєш, що це набагато краще, ніж фіктивна популярність.

 - З чого все починалося?

 - Річ у тім, що з самого дитинства я люблю писати вірші. Але була одна проблема, в мене немає настільки хороших вокальних даних, як ,наприклад, у Енріке Іглесіаса.

На початку 1995 року, коли почалося зародження реп-культури, а згодом RnB-культури, це стало для мене змогою творчо себе реалізувати, змогою виконувати свої пісні саме у цьому стилі. Адже одним із варіантів їх виконання була читка. Саме з цього все і зародилося. З першого курсу я почав працювати в нічних клубах ( у мене сім років стажу). Але робота в нічних клубах – це, звичайно, і задоволення, і хобі, і водночас можливість для власної розкрутки.

 Починаючи з 2000-2001 року, зародилися такі тематичні музичні вечірки, як Чорний четвер”, де просувалася саме реп-культура. Згодом я почав більше працювати в стилі RnB, але з декількома людьми я досі співпрацюю в цьому плані. Наприклад, з Юрою Шевчуком (його сценічний псевдонім “BLACK D”). Саме з цією людиною ми почали записувати перші пісні, які стали відомі завдяки співпраці з ним. Серед наших спільних досягнень виступ у Львові на концерті Тіматі. Львівських виконавців було багато, але нікого з них не вибрали. Тож, більшість пісень, які там виконувалися - це мої і Юри Шевчука. А разом з моїм братом Костею, теж виконавцем пісень, ми виграли в Берліні декілька номінацій у конкурсі молодих талантів, і виступали перед такими світовими зірками, як SEAN PAUL і MISSY ELLIOT.

Зараз я є виконавцем пісень RnB плану, ді-джеєм, організатором вечірок у таких двох популярних клубах серед молоді, як “Релакс” і “Сейф”, отож, з’явилася певна клієнтура і можливість для реалізації. До кінця року планується видати альбом. Хочемо створити справді якісний продукт, який би знайшов свого слухача і шанувальника.

 - Які плани на майбутнє?

 - Я вважаю, що доцільно розповідати про них, коли вони вже здійснилися. Щодо альбому, то це справді реальність. Багато людей підтримують у його випуску. На даний час ми шукаємо або фірму, або марку, під якою виходитиме наш альбом по цілій Україні. Музичний матеріал у нас достойний. Щодо себе, то скажу, що на даний час мені більше подобається просувати своїх знайомих, ніж самому виконувати пісні, перед малою аудиторією я не отримую такого драйву, як на великій сцені.

  Людмила Ходоровська, спеціально для «ОстроВ»

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи