Голосування донецьких депутатів: всіх об’єднав Генпрокурор

Серед основних кадрових рішень за 100 днів роботи ВР, найбільшою підтримкою донецьких депутатів заручився новий Генпрокурор Віктор Шокін. А найменшою призначення складу Кабінету Міністрів.

Донецькі депутати, що входять у коаліційні фракції майже одностайно підтримували кадрові рішення парламенту. Так представники «Блоку Петра Порошенка» всі голосували за 4-ри, обрані нами, кадрових рішення. Разом з ними, активно підтримали ці призначення двоє депутатів з фракції «Батьківщина» Григорій Немиря і Олексій Рябчин, та єдиний представник Народного Фронту в Донецькій області Костянтин Матейченко.   


Не виникає подиву, що «Опозиційний Блок» старався не підтримати жодного кадрового рішення. Та коли голосування дійшло до призначення Генерального прокурора усі депутати цієї фракції, окрім депутата Олексія Білого, підтримали це призначення.

Окрім єдиного «опозиціонера» до Генпрокурора, ще двоє обранців з Донеччини не проголосували за Віктора Шокіна. Обидва вони з фракції «Об’єднання Самопоміч» - представник батальйону «Донбас» Семен Семенченко та Наталія Веселова. Важливо, що Наталія чесно проголосувала «Проти» призначення. Таке відбувається в край рідко, адже депутати зазвичай просто уникають активного голосування («Проти», Утримався), якщо не хочуть підтримувати законопроект: ідуть у буфет або залишають Раду.

Такий підхід фактичного умивання рук, продемонстрували усі депутати, які не підтримали той чи інший кадровий закон. Виключення складають лише згадана Наталія Веселова та представник 50 округу (м. Димитрова, м. Добропілля та м. Красноармійськ) Євгеній Гєллєр, який «Утримався» при голосуванні за призначення прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Загалом рішення щодо Генпрокурора підтримало 25 донецьких депутатів.

Рекордсменом з «Опозиційного блоку» по кількості відданих голосів за кадрові рішення став Юхим Звягільський. Окрім Шокіна, він проголосував навіть за прем’єрство Арсенія Яценюка. Взагалі за це рішення проголосувало 14 "донецьких" народних депутатів. Це призначення не підтримано «ОБ», окрім згаданого нардепа, та ще двома депутатами: Сергієм Клюєвим та Сергієм Тарутою. Останній представляє 58 округ м. Маріуполь.

 

Після рекордного голосування за Генпрокурора, наступним за рівнем підтримки, хоча далеко не таким успішним, став законопроект голосування за спікера парламенту Володимира Гройсмана. За нього навіть проголосував такий рідкісний гість парламенту, як Сергій Клюєв, обраний в 46 окрузі міста Артемівська. Загалом рішення підтримало 15 донецьких депутатів парламенту. Не підтримали голосування лише всі донецькі представники «ОБ». Хоча в парламенті з 40 членів цієї фракції, підтримали нового спікера 20 депутатів «Опозиційного блок». Видно донецькі «опозиціонери» вирішили проявити принциповість саме при голосуванні за нового спікера. Та активного зафіксованого «проти» чи «утримався»   не було. 13 депутатів були або відсутні, або не голосували. 
І найменш підтриманим стало рішення з призначення складу Кабінету Міністрів. За нього проголосували всі донецькі представники фракцій «БПП», «Батьківщини», «Об’єднання Самопоміч» та «Народний фронт».   

Отже, голосування за кадрові рішення активно підтримувалися депутатами, що входять в коаліцію та групою «Економічний розвиток». Частково підтримувалися позафракційними обранцями. «Опозиційний блок» не підтримував 3 кадрових рішення з 4. Суцільна опозиційність цієї фракції була порушена голосуванням за Генпрокурора.

Після дослідження активності депутатів ВР від Донеччини, ми вирішили перейти до суті їх роботи. Для цього ми пропонуємо подивитися на рівень підтримки суспільно-важливих законопроектів народними обранцями. Почавши кадровими рішеннями ми продовжимо тими, які направлені на підвищення обороноздатності країни. Далі буде...

Валентин Краснопьоров, Керівник проекту «Сильні громади Донеччини», Центр «UA»

Присоединяйтесь к "ОстроВу" в Facebook, ВКонтакте, Twitter, чтобы быть в курсе последних новостей.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи