А ви ніколи не святкували «Хрінпоймищонавіщо»?

Ви колись бачили національне свято? Насправді, в місті, де всі радіють та раді привітати щось і передати це саме щось із минулого у майбутнє? Ну то ви мали змогу бачити справжні свята!

А подивіться на святкування… Щось там про народну єдність та інші «бла-бла»! Я розумію, що вас там не було – то погляньте на фото зі святкувань. Нічого не кидається у в очі? Як на мене то кидається відразу дві особливості: одну можна спостерігати і в деяких містах України, а другу – лишень на росіюшці.
Тобто, перше – малолюдність масових публічних святкувань. Так, те ж саме ми маємо змогу бачити на державні свята в деяких звільнених від окупантів містах Донецької та Луганської області. І тут з напрягом виходить, адже свято вишиванки у Славянську чи то у Маріуполі навіть у колаборантів ОРДЛО породило сумніви у вартості звільнення «таких міста». Але ж це напівдержавне і напівнаціональне свято – тобто, майже не зараховується у залік. На інші патріотичні свята людей там виходить на площі та концерти, мітинги та протести насправді від сили декілька тисяч. І тут спорідненість населення Донбасу, Північного Азова та Криму проявляється відверто та яскраво. Адже споріднює їх прифронтовий характер подій, сумнів у подальшій долі як міста, так і тебе власно.
Якщо пропустити внутрішню сумнівну логіку, то отримаємо на виході, що до подібних заходів приєднуються лише люди, що для себе точна визначились, що у разі входження до міста іншої сторони – їм самим та їх сім’ям з міста буде треба втікати. І вирішити це кожен має остаточно. Вихлдячи з досвіду міст Донецької та Луганської області, можна зрозуміти, звідки такі відчуття у населення Торезу чи Старобельська, Маріуполя чи Славянська, але звідти ті ж самі відчуття у населення Криму, чий сини не потрапляли в «котли»?! А ось тут твереза думка читача може зробити власні висновки…
А друге спостереження буде дуже коротеньким запитанням. Погляньте на фотографії святкувань у Криму. А потім на самі вдалі свята у звільнених містах. Ви у містах зони АТО колись бачили в колоні транспаранти «Депертамент труда и социальной защиты населения» [url]https://www.youtube.com/watch?v=UQC0daXYLAo[/url] (0:56 хвилина запису, а до того інші транспаранти були…)? Чи фірмові футболки на аніматорі з написами «Госкомрегистр» [url]https://twitter.com/KrimRt/status/794521237942927360[/url] бачили? Я вже мовчу про військових, що не забезпечують порядок чи то… навіть не знаю, що можуть забезпечити російські військові, а стоять у колонах по команді «струнко» (як що цікаво [url]https://twitter.com/CrimeaUA1/status/794519936190259200[/url] )
Взагалі то є інше фото, що яскраво характеризує нинішні події у Криму та ставлення до них не проплачених кремлем кримчан та не місцевих божевільних і каже воно одну єдину фразу: «тут нікому не зрозуміло ЩО ВИ ТАМ НА РАШЦІ СВЯТКУЄТЕ!» [url]https://twitter.com/radist_titanika/status/794790490675773441[/url]

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи