Довіра та спокій в Криму

Згідно з радянськими традиціями до виборів населення має отримати щось приємне та дефіцитне. Мало що в житті так приємне та дефіцитне як гроші. Саме тому до виборів 18 вересня 2016 року кримчанам пообіцяли підвищення пенсій, яке було омріяне кримськими старими ще з самих електоральних ігор березня 2014 року. Але чи то примхи Держдепу, чи то лють укропів постійно заважали милим та чесним господарям Кремля і рішучим господарникам на місті наблизити світлий тріумф пенсіонерської мрії. І от, надіями та мріями кримчани дожили таки до чергового для РФ і нового для себе формату електоральних «шлюбних ігор» кремлівських воротил. Прапор можливо хтось і поміняв, але світосприйняття ж не змінилось. І насправді, починаючи заздалегідь, так нібито до виборів і відношення ніякого не має, російська влада пообіцяла підвищення пенсії у другій половині 2016 року. В принципі, розумні люди відразу все пойняли, але ж то розумні… Іншим спочатку пообіцяли підвищити у вересні, під вибори, а фактично вже після них. Потім почали казати, що у вересні кримчани отримають тільки одноразову грошову допомогу у 5000 дерев’яних, а потім взагалі намагались забути тему. І ось за тиждень до голосування нарешті нова порція цяцянок з кремля, якщо вони когось ще цікавлять в Криму. Гроші пенсам все ще обіцяють!!! Але тепер точна тільки 5000 одноразово… І не в вересні, а не раніше січня 2017 року… Но проте з лютого 2017 нібито почнуть збирати данні про інфляцію і рівень життя пенсіонерів… останнє навіть злякати може (адже може з’ясуватися, що живе пенс на занадто широку ногу, що потребує корекції для справедливості). І ось той радісний момент, коли відсутність надій та довіри до окупаційної влади у розумної людини в Криму все ж таки може породити якесь світле відчуття: адже відсутність надій на обіцянки заспокоює, у вірі, що нічого того не буде, а ні доброго, а ні страшного.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи