Махінації на 500 тисяч гривень виявило СБУ в Тернопільській області

У Тернопільській області співробітники СБУ викрили механізм привласнення близько 500 тис. грн з державного бюджету України, - повідомляє “ЗІК”.

Встановлено, що одна з приватних фірм області впродовж 2008-2010 років уклала низку тристоронніх угод на проведення ремонтних робіт з ТОВ «Виробниче об’єднання сільського комунального господарства Тернопільської області» та п’ятьма сільськими радами. Згідно з ними, приватне комунальне підприємство отримало з державного бюджету кошти як оплату за начебто виконані роботи.

Однак під час проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності ТОВ «ВО Облсількомунгосп» було встановлено, що обсяг ремонтних робіт був завищений, а 500 тис. грн бюджетних коштів безпідставно отримали службові особи цього підприємства та використали на власні потреби.

Слідчим відділом УСБУ в Тернопільській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Статьи

Мир
16.04.2024
09:07

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи