Правила реформування України. Метод Яценюка

«З українцями можна робити все, навіть експериментувати з «реформами», тільки з ними потрібно правильно розмовляти, пізніше я вас навчу,- сказав Арсеній Петрович завершуючи нараду з колегами і продовжив,- Отже друзі  зара ніхто не розбігається, а як і домовлялися  всі йдемо на спортмайданчик, попідтягуємося, прес покачаємо.  Там я і продовжу свою проповідь»

Вже у фітнес-клубі навантаживши як слід трапецієподібні м’язи  і  помірявши тиск, керівник уряду продовжив: «Зрозумійте, народу  не можна давати час для роздумів. Наприклад  забороняється говорити: Шановна громадо! Чи погодитесь ви, щоб ми для вас підняли тарифи на газ, воду, тощо, в 3-7 разів? Поміркуйте  будь-ласка про це, а ми  через день  знову перепитаємо вас. Не можна їм давати час для роздумів. Розумієте? Треба буквально завтра опублікувати «соціологічне опитування» якоїсь  контори, де нібито народ готовий під час війни платити трохи більше.  А  післязавтра вже розпочинати ці реформи. Е питання?
Тепер про інші покращення. Айварас здається вже анонсував повну ліквідацію Антимонопольного комітету. Нічого цим неробам  штани протирати, тим більше, що галузевих монополістів у нас начебто  і не має, а про картельні змови ми читали тільки в книжках. Трохи про неприємне. В цьому році треба скоротити на 100 осіб апарат  Мінекономіки, це приблизно 50% штатної чисельності. Про цю реформу, і те, що це саме реформа   треба оголосити завчасно. Звільнених  заспокойте, через 1-2 місяці після цього знову наберемо їх, і додатково 100-150 працівників у апарат Мінсоцполітики, для налагоджування виплат компенсацій у зв’язку з підняттям тарифів. Звісно, що  новопризначених чиновників в будь-якому  випадку не вистачить, аби зареєструвати 30 млн малозабезпечених громадян які потребуватимуть  компенсацій,(трохи засмучено) але то таке. І ще одне, не забудьте додати пару «сюрпризів» у погоджувальні документи, хай там як, але  компенсації в тарифах мають отримати тільки найбільш наполегливі з нужденних.
Друзі! З п’ятниці  після звіту уряду кожний міністр повинен спланувати свою прес-конференцію, отже записуйтесь у графік. Аби на самому заході все вийшло як слід  візьміть у когось з своїх рядових співробітників   ключі від іх квартири,  подалі від центра. Завчасно підготуйтеся до прийому гостей. Подбайте про ласощі до чаю. Де їх купувати сподіваюсь не треба пояснювати. Під час прес-конференції відправте когось з рідних у ту хібару, поратися. В разі будь-яких  ускладнень з журналістами  пропонуйте їм чайну церемонію по всім канонам з благовоніями та іншим, у себе вдома. Буде дуже цікаво (Сказати, що це буде цікаво, повинні ви). Коли під’їдете до будинку дочекайтеся журналістів. Не забудьте поскаржитися їм на місцевий ЖЕК.  Заходьте  у під’їзд будинку не поспішаючи, з включеним ліхтариком на телефоні. Хай журналісти насолодяться графіті на стінах і густим запахом, що змушує мешканців цього будинку повсякчас тренерувати   затримку дихання на хвилину і більше.  
Поки не забув, під час пресухи не забувайте повторювати журналістам, що ми єдина європейська команда справжнього українського уряду, і нам притаманні  тільки аутентичні  європейські цінності(останнє речення слід говорити з особливим, трохи виснаженим  від роботи, але щасливим виразом обличчя). Наголосіть, що ми обрали тернистий, але єдино правильний шлях державних діячів. І тільки ми, як  уряд-камікадзе, (дослівно божественний вітер японської богині Аматерасу) зможемо принести на нашу землю  мир, злагоду і процвітання. Амінь.
Всі гуртом: «Амінь, Амінь, Амінь…».
Згадайте (нібито випадково), що в регіонах представники місцевої влади, в останні місяці, отримали реальний ковток свіжого повітря. Їм тепер грошей  вистачає буквально на все, власне як вони і просили. Тепер, завдячуючи реформам центральній владі, і щоб якось впоратись з валом додаткових надходжень на свої рахунки вони вимушені наймати додатковий персонал.
Десь в середені прес-конференції можете сказати таке: Останнім часом  ми в уряді спостерігаємо цікаву тенденцію. Майже всі тимчасово переміщені особи, які покинули окуповані території почали поступово поправлятися, тобто набирати вагу. І це на 442 грн.  допомоги від держави. У зв’язку з цим у нашого колеги Айвараса виникла цікава пропозиція, обкласти цих осіб невеличким податком, ну хоча б 15% з носа. А отримані кошти направити на добудову проекту «Стіна».
Колеги! По п’ятницям ми поки що змушені продовжити практику відрядження своїх членів на телешоу. Справа в тім, що народ під пиво краще сприймає будь-яке наше ноу-хау. Там, між іншим, населенню можна знову ж таки нагадати про обов’язкову і вчасну сплату нових, покращених тарифів. Додатково зазначити, що це «Ваша (народе) спільна відповідальність» (ваша говорити не треба, краще сказати наша спільна відповідальність ). Себто ми піднімаємо тарифи, а ви (народ) оцінюєте реформи і сплачуєте за «оновлені» комунальні послуги. Якщо за попередніми результами голосування у студії  людям раптом не сподобається ваша промова, розкажіть чутки, нібито Мінінфраструктури, по багато чисельним проханням  громадян розглядає можливість підняття вартості квитків на Укрзалізниці і авіа на 80%, на стільки ж можливе підняття акцизу на бензин. Потім запропонуйте ведучому переголосувати минуле опитування. Вкінці шоу на уточнююче питання експерта, щодо вартості квитків,  почервонійте ніби вам ніяково і загадково промовчіть».
 «Між іншим,  колеги, у нас що нема більше чого підвищувати? Народ вимагає реформ,- промовив один з урядовців, готуючись до взяття тяги у 80 кіло,- а ми зупинилися на пів дороги»
«[I]У 2000-х, коли я був у фракції Черновецького в Київраді, - взяв слово запрошений на виїзне засідання народний депутат,- ми запропонували «Космосу» брати гроші за вхід на київські цвинтарі. Та й взагалі у нас є перелік з 300 відносно чесних способів  збору[/I] коштів з населення, наприклад оплата користування підземними переходами, плата за проживання на другому і вище поверхах, плата за користування парасольками під час дощу, тощо. Господи, чому ми взагалі з ними панькаємося, ось пробки по місту до цього часу існують… Це ж все можна капіталізувати, тільки дайте добро!»
«Зара у нас завдання одне, гідно відзвітувати про перший етап реформ, - сказав Яценюк,- а Ваші напрацювання знагодяться на наступних етапах реформування держави. Повертаючись до промови перед пресою, завершувати її слід на позитиві, приблизно так: Погодьтеся, дуже незвичайні у нас були останні 100 днів. Та  й минулий місяць! Більше 50%  чистого «вихлопу» , і всього за тиждень(останнє промовити пошепки), сподіваюся, що й наступні місяці будуть не гіршими. Та й взагалі, не дивлячись на те, що здавалось би минулий рік  були для країни важкий, все ж таки ми здобули свою гідність. А це повірте не мало.  Сподіваюся, що  2015 рік , завдячуючи нашим реформам стане для українців цікавим і в решті решт вдалим роком. (Тут недалеко до того, що і життя вдалося.) Ми, українці, гідні кращого життя (це треба сказати голосно). Ми живемо набагато цікавіше ніж інші народи світу, ви згодні? (Питати забороняється. Треба стверджувати!) Згодні! Отож насолоджуйтесь життям

Статьи

Мир
19.03.2024
05:50

«Пока мы не победим окончательно, устанавливать такую зону было бы преждевременно». Российские СМИ об Украине

"Какое же это потрясающее чувство, когда тебе не стыдно за свою страну. Не потому, что твоя Родина всегда и во всем лучшая. Вовсе не во всем и далеко не всегда. А потому что после сокрушительного поражения в холодной войне Россия отказалась принять...
Донбасс
17.03.2024
19:51

Выборы в "ДНР": "наблюдатели" с автоматами, пляски донецкого "мэра" и "геополитик" из Италии. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса изо всех пытались продемонстрировать, что выборы президента чужой страны на аннексированных территориях Украины проходят, законно, прозрачно и честно. При этом зачастую левая рука не знала, что делает...
Страна
16.03.2024
14:16

Выплаты переселенцам: кто останется без помощи

С 1 марта в Украине изменился подход к предоставлению государственных выплат внутренне перемещенным лицам. В результате – ежемесячных пособий лишились около миллиона украинцев.
Все статьи