“Укрзалізниця” не ровзиває пасажиропотік і сервіс

«Укрзалізниця», як підприємство монополіст, абсолютно не займається розвитком пасажиропотоків.

Недолік квитків в залізничних касах пов’язаний з поганою організацією роботи залізниці. Така ситуація спостерігалася і раніше, коли українці їздили влітку на південь і взимку за захід. Точно така ж ситуація спостерігається щоп’ятниці, коли люди виїжджають з Києва та щонеділі, коли повертаються. «Укрзалізниця», як підприємство монополіст абсолютно не займається розвитком пасажиропотоків.

Інформація про додаткові вагони до поїздів в потрібному для пасажирів напрямку повинна оголошуватися заздалегідь.

А то виходить, що людям потрібно виїхати, наприклад, 27 числа, а доводиться 21-го, тому що немає квитків. Залізниця повинна залишатися у державній власності, а питання сервісу – потрібно віддавати приватним підрядникам. А виходить, що якщо є завантаження вагонів – «Укрзалізниця» відзвітувала, мовляв, що виконала план, а скільки пасажирів вони не довезли – ці втрати ніхто не рахує. Зарплата топ менеджера «Укразалізниці» ніяк не залежить від результатів цих втрат. Тут потрібно застосовувати мотиваційні моделі, щоб топ-менеджери отримували багато грошей, як у приватних компаніях, щоб зацікавити їх у поліпшенні споживчих якостей.

Раніше, коли квитки продавалися без пред’явлення паспорта, перекупники масово закуповували квитки в касах. На даний момент – на одне прізвище, якщо немає корупційних зв’язків, можна купити тільки один квиток на одну дату.

Інша справа, що є корупційні схеми на залізниці, за допомогою яких вони торгують квитками, але це глобально не змінює ситуацію. Наприклад, це спекуляції на сотні тисяч гривень, а проблеми – на десятки мільйонів, у зв’язку з тим, що можна підключати цілі дорожні склади, коли йдуть сезонні коливання.

Статьи

Мир
19.03.2024
05:50

«Пока мы не победим окончательно, устанавливать такую зону было бы преждевременно». Российские СМИ об Украине

"Какое же это потрясающее чувство, когда тебе не стыдно за свою страну. Не потому, что твоя Родина всегда и во всем лучшая. Вовсе не во всем и далеко не всегда. А потому что после сокрушительного поражения в холодной войне Россия отказалась принять...
Донбасс
17.03.2024
19:51

Выборы в "ДНР": "наблюдатели" с автоматами, пляски донецкого "мэра" и "геополитик" из Италии. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса изо всех пытались продемонстрировать, что выборы президента чужой страны на аннексированных территориях Украины проходят, законно, прозрачно и честно. При этом зачастую левая рука не знала, что делает...
Страна
16.03.2024
14:16

Выплаты переселенцам: кто останется без помощи

С 1 марта в Украине изменился подход к предоставлению государственных выплат внутренне перемещенным лицам. В результате – ежемесячных пособий лишились около миллиона украинцев.
Все статьи