Гламурний протест об'єднаних "правих" та трохи з новітньої історії

[B][I]Щодо спільного маршу "Азову", ВО "Свобода" і ПС вчора, 22 лютого, й не тільки... Для порівняльного аналізу...[/I][/B]

[B][I]Нижче лише факти та трохи новітньої історії. Нічого особистого.[/I][/B]

[B]31 серпня 2015 року.[/B]

Мітинги під Верховною Ради на захист чинної Конституції і проти так званого "особливого статусу" Донбасу.

По всьому периметру навколо ВР і в навколишніх районах кишить мусорами і нацгвардійцями. Бійці НГУ, які безпосередньо перед будівлею парламенту, "прикриті" ззаду колишніми "беркутятами" під керівництвом відомого мусарского начальника Васі Паскала - ставленика Ахметова, який дістався Авакову в спадок від попереднього злочинного режиму.

ВО "Свобода" та десятки патріотів, які прийшли на акцію протесту самостійно, роблять невпевнену, але спробу (!) штурму Верховної Ради після прийняття законопроекту про децентралізацію в першому читанні. Між кордоном правоохоронців та протестуючих в ролі "миротворця" "прогулюється" Cеменченко-Грішін: ні вашим ні нашим. У його голові вже зріє законопроект № 3181, який би дозволив возити в Україну вугілля із ОРДЛО та який він успішно зареєструє через пару-трійку тижнів.

Трохи згодом влада застосовує дежурну заготовку у вигляді вибуха бойової гранати. Гинуть троє призовників НГУ (пізніше у лікарні помирає четвертий, раніше поранений). Через півгодини починається ще й силове протистояння протестуючих з правоохоронцями біля готелю "Київ".

Влада не стільки боїться сили і могутності "Свободи", скільки взагалі трімтить від будь-яких неконтрольованих нею проявів народного обурення і жаху від навіть примарного, але на якійсь дрібний відсоток можливого подальшого відлучення від керма країни та неодмінної відповідальності опісля.

Ще до початку мітингу з Грушевського різко зникають виставлені було з ранку кордони "Правого сектора": добровольці з невідомих причин раптом та організовано залишають мітинг. За всіма цими дивними рухами тіл побратимів спостерігає також присутній на акції [url=http://resonance.in.ua/artem-furmanyuk-hto-i-yak-znishhiv-lisnika/]Олег Мужчиль ("Лісник"[/url]), який прийшов на мітинг самостійно, щоб скласти для себе особисту думку про поточний протестний потенціал патріотично налаштованої частини українського суспільства. Вже до вечора він чомусь публічно залишає ПС і заявляє про те, що більше не має нічого спільного з "напівпровідниками" Ярошем та Стемпіцьким.

Протягом наступних декількох годин мусора активно та жорстоко пакують десятки патріотів, Президент і представники "Народного фронту" на чолі з міністром МВС Аваковим з усіх телеканалів гучно та безапеляційно звинувачують учасників мітингу в роботі на Кремль і інших смертних гріхах. Починаються жахливі політпереслідування: місяці в'язниць, нахабних обшуків та домашніх арештів для учасників митингу.

Прихильників Олега Ляшка, також мітингуючого під Радою в той день, ніхто не чіпає. "Азовом" на мітингу й не пахне.

Законопроект про особливий статус Донбаса досі не прийнятий у другому читанні. Слідства та суди по Захисникам Конституції [url=http://resonance.in.ua/sprava-31-serpnya-yak-dokaz-provalu-reformi-mvs/]тривають до цих пір[/url]. Двоє з протестуючих в Лук'янівці й нині.

**********

[B]20 травня 2016 року.[/B]

"Азов" і Білецький проводять багатотисячний марш під гаслом "Вимоги нації - ні капітуляції". Хода проходить по вулиці Грушевського, на якій знаходяться будівлі ВР і Кабміну й завершує мітинг біля будівлі парламенту. В акції "Азова" бере участь близько 10 тисяч осіб. Порядок в центрі Києва забезпечують 2 тисячі правоохоронців. Білецький з імпровізованого "броневичка" напроти входу до будівлі ВР войовничо і пафосно "нагадує політикам, що з думкою добробатов потрібно рахуватися" і навіть погрожує, що "Азов" "залишає за собою право на будь-які дії " в разі незняття питання виборів в Донбасі з порядку денного. Запалюються фаєри.

https://www.youtube.com/watch?v=i7FTMbn9APs&t=20s

Ще зранку народні депутати від фракції "Радикальна партія" вносять до сесійної зали три розкладачки і встановлюють їх поруч з президією парламенту. Частина депутатів створюють імітацію блокування трибуни.
Ввечері нардеп Семенченко в ефірі у Шустера вкрай своечасно та всерйоз просторікує про повернення Криму Україні і подальшої відправки всіх прихильників "русского мира" в Сибір.

День пройшов спокійно, ніхто з правоохоронців, нардепів та протестучих не постраждав.

Питання виборів в Донбасі досі не знято й дедалі жвавіше обговорюється.

**********

[B]22 лютого 2017 року.[/B]

Білецький та "Азов" врешті-решт приступають до рішуче обіцяних раніше "будь-яких дій".

В центрі Києва проходить 10-тисячний марш "Національної гідності". Узбіччя столичного проспекту Перемоги суцільно заставлені [url=http://www.pravda.com.ua/rus/news/2017/02/22/7136107/]екскурсійними автобусами[/url].
До "Азову" приєднуються "Правий сектор" та ВО "Свобода" разом з єкс-депутатом Ігорем Крівецьким, якого раніше Аваков та його підопічні називали та спонсором "терористичної організації" "Свобода" та кримінальним авторитетом "Пупсом".

Безкомпромісні борці з владою вирушають уздовж Алеї Небесної сотні і вулиці Грушевського до Верховної Ради, повз Кабміну і АП. Серед них помітні діючі заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян та радник голови МВС Зорян Шкіряк.

Попереду маршируючих їде поліцейське авто. Десь збоку разом марширують співробітники Нацполіціі. Телекамера "Радіо Свобода" вихоплює вальяжного заступника начальника столичних патрульних, який з нудьгуючим виглядом говорить журналістам, що "все проходить спокійно", а за порядком на багатотисячному мітингу стежать близько 300 правоохоронців.

Протестуючі рішуче передають біля АП Порошенку жахливо виглядаючу штучно створену величезну канхфету, але хоча б без гранати всередині. Президент, звісно, тут жеж жахається й навіть закриває свою фабрику у Ліпецьку. Місяць тому.

Дійство завершується рішучими та гучними промовами-заявами ватажків, запаленням фаєрів та... стійким почуттям дежа вю. Безстроково протестучих проти завозу в Україну вугілля із ОРДЛО, який відтепер зветься "торгівлею на крові", блокадників семенченка-соболева-парасюка біля ВР в упор не спостерігається. Хоча день тому вони [url=https://strana.ua/news/56845-vo-vremya-burnyh-mitingov-pod-radoj-ih-zachinshiki-semenchenko-i-sobolev-mirno-edyat-v-parlamentskom-bufete.html]були саме тут[/url]: хтось на вулиці, хтось в буфеті Ради.

https://www.youtube.com/watch?v=GL8JwufnHHw&t=3551s

Нардеп Білецький, оточений дружніми депутатами від "Свободи", грізно трясе пальцем на адресу інших колег-депутатів і Президента, погрожуючи імпічментом, переворотом і "будь-якими діями". Путін тремтить від сміху у Кремлі.

Всі залишилися при своєму: народ - при триваючій війні, захмарних тарифах і стрімкому зростанні цін, нардепи - при доходах та деклараціях. Зате все красиво, а, головне, без жертв.

Далі буде...

Слава Україні! Слава Нації!

P.S В якості додаткової інформації рекомендую також до прочитання дещо схожий з моїм допис авторства іншого уважного спостерігача за акцією націоналістів у Києві. В ньому - решта підробиць: 

[url=http://poshtar.info/2017/02/23/marsh-natsionalnoi-hidnosti-pro-shcho-movchat/][B]"Марш національної гідності. Про що мовчать"[/B][/url]

[IMG ID=392]

[IMG ID=393]

Статьи

Мир
19.03.2024
05:50

«Пока мы не победим окончательно, устанавливать такую зону было бы преждевременно». Российские СМИ об Украине

"Какое же это потрясающее чувство, когда тебе не стыдно за свою страну. Не потому, что твоя Родина всегда и во всем лучшая. Вовсе не во всем и далеко не всегда. А потому что после сокрушительного поражения в холодной войне Россия отказалась принять...
Донбасс
17.03.2024
19:51

Выборы в "ДНР": "наблюдатели" с автоматами, пляски донецкого "мэра" и "геополитик" из Италии. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса изо всех пытались продемонстрировать, что выборы президента чужой страны на аннексированных территориях Украины проходят, законно, прозрачно и честно. При этом зачастую левая рука не знала, что делает...
Страна
16.03.2024
14:16

Выплаты переселенцам: кто останется без помощи

С 1 марта в Украине изменился подход к предоставлению государственных выплат внутренне перемещенным лицам. В результате – ежемесячных пособий лишились около миллиона украинцев.
Все статьи