Російські організації Львівщини заперечують підтримку маршу «Русского Единства»

Об`єднання російських общин та організацій Львівщини оприлюднило заяву щодо намірів кримської партії “Русскоє єдінство” провести ходу 9 травня у Львові та заявили, що ніхто до них не звертався з приводу організації такого заходу. Про це йдеться у заяві об’єднання російських общин та організацій Львівщини щодо планів кримської партії «Русское Единство» провести урочисту ходу центральними вулицями Львова в день перемоги - 9 травня 2011 року.

«Напередодні у Львові відбулась щоквартальна нарада керівників російських організацій Львівщини, на якій, серед іншого, розглядалася ситуація, пов’язана з намірами кримської партії «Русское Единство» провести урочисту ходу центральними вулицями Львова 9 травня 2011 року – в День Перемоги, та змісту оприлюдненого та надісланого до Львівської міської ради повідомлення про масовий захід…

За підсумками обговорення Об’єднання російських общин та організацій Львівщини заявляє:

Під час підготовки до наради та безпосередньо під час зустрічі керівники усіх найбільших організацій, які представляють російську громаду Львівщини (Російська община Львівської області, Російське товариство ім. О. Пушкіна та міська організація Товариства, ЛОО Руського руху України, Асоціація культури та освіти «Русский дом», Російське Молодіжне Братство, Земляцтво ленінградців у Львові «Питер-клуб») зазначили, що ані письмово, ані усно з приводу організації ходи центральними вулицями Львова на День Перемоги ніхто з ініціаторів заходу до них не звертався. Ні до, ні вже після оприлюднення «Русским Единством» своїх намірів у засобах масової інформації», - йдеться у заяві.

Крім того, у заяві також зазначено: «У свою чергу, ніхто з керівників російських організацій не звертався до керівників маловідомої на західних теренах України партії «Русское Единство» з проханням про захист «всіх руських людей», як це зазначено в заяві ініціаторів проведення ходи.

Об’єднання російських общин та організацій Львівщини не планує звертатися з таким проханням і в майбутньому, адже російські організації регіону спільно з ветеранськими організаціями, низкою політичних сил та національно-культурних товариств кожного року масово відзначають у Львові День Перемоги, роблять це урочисто та достойно, з дотриманням християнських традицій.

За ці роки були періоди, коли представники місцевої влади (і міської, і обласної) демонстрували відверто байдуже ставлення до Дня Перемоги, але рівень відзначення в 2010 році 65-ої річниці Перемоги над фашизмом, участь в урочистостях перших осіб Львова та Львівщини продемонстрували розуміння владою важливості збереження традицій даного свята для зміцнення України, як суверенної держави», - наголошується в листі.

«Ми вважаємо, що свято Перемоги над фашизмом варто відзначати, як день спільної перемоги усього людства, без поділу на національність, конфесійну приналежність та політичні уподобання.

Ми не відмовляємо бажаючим в праві приїхати до Львова з метою віддати данину пам’яті воїнам-визволителям. Однак ми не хотіли би, щоб згадана ініціатива перетворилася на інтернет-акцію, коли за безвідповідальним закликом нікому невідомої людини, до Львова приїдуть люди з різних регіонів, які не орієнтуються в місті, що відкриє можливості для конфліктів та нагнітання ситуації», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, політична партія «Русское единство» заявила про намір 9 травня пройтись урочистою ходою головним вулицями Львова до Пагорба слави, щоб покласти квіти.

Водночас, такий намір політичної партії мер Львова Андрій Садовий назвав провокацією.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи